2010. ápr. 19.

oldtimer expo

Mi lehet jobb program egy verőfényes áprilisi vasárnapon?
Mi más: oldtájmer mustra!

Igazi családi happening. Míg anyu nézi a gyerekekkel a klasszikus piros "békaszemű" Austin Haley-t, addig apu tág pupillákkal szívja magába az esztétikai élményt és az enyhe műhelyszagot! Miközben egyik-másik kiállítóval lelkesen idézgetik az aranykor legendás gépeit.


Számtalan időtlen szépség, mosolyra fakasztó, aranyos kis csoda, vérbő izomgép és megannyi legenda. Hála a megszállott márkahívőknek és restaurátoroknak ezek a műszaki különlegességek nem enyésztek el.

Végig azon agyaltam, hogy ezek a gépek leginkább a fantázia, mint a hided üzleti érdekeket szem előtt tartó műszaki tervezés szülöttei. Véleményem szerint a játékos és romantikus képzelőerőtől, az egyéni műszaki megoldásoktól olyan különlegesek. Meg hogy a megálmodók a saját képükre formálják a világot. Ettől olyan egyediek, eltérően a ma gyártott legtöbb járműtől, amelyek túlságosan unifromizáltak. Értem én, és valahol jó is nekünk hogy több márka közösen fejleszt bizonyos típusokat, de pont ettől a racionális megközelítéstől vesztik el az egyéniségüket.


képek: klikk

4 megjegyzés: